0

Ενας επιτυχηµένος από τη γέννησή του θεσµός, το Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, συνεχίζει και φέτος δυναµικά την πορεία του, προσελκύοντας όλο και περισσότερα επαγγελµατικά θεατρικά σχήµατα, δοκιµασµένα στις σκηνές της Αθήνας. Το Φεστιβάλ Θεάτρου, ιδέα της γνωστής ηθοποιού Άννας Γεραλή, η οποία ζει και προσφέρει στην Αίγινα τα τελευταία πολλά χρόνια, διοργανώνεται φέτος για η συνεχή χρονιά, χαροποιώντας το θεατρόφιλο κοινό του νησιού –κατοίκους και επισκέπτες– που, όπως έχει αποδειχθεί, δεν είναι µόνο πολυπληθές, αλλά και ιδιαιτέρως απαιτητικό. 
Με τα δεδοµένα αυτά κατά νου, ο πολυπράγµων διευθυντής του Β’ Γυµνασίου Αίγινας, Γιώργος Μπήτρος, µε την ιδιότητα του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Θεάτρου, αλλά και την ικανότητα του ανθρώπου που πασχίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για τον πολιτισµό του νησιού, ανεβάζοντας µε εντυπωσιακή επιτυχία παραστάσεις ερασιτεχνικού θεάτρου, µαθητικές και µη, ετοίµασε ένα πρόγραµµα µεγάλων αξιώσεων.
Το φετινό πρόγραµµα, το οποίο δεν έχει οριστικοποιηθεί στο σύνολό του, περιλαµβάνει µια σειρά παραστάσεων από όλο σχεδόν το φάσµα του θεάτρου. Μάλιστα, στο πλαίσιο του Έτους Καζαντζάκη (όπως έχει χαρακτηριστεί το 2017), το Φεστιβάλ αποτίει φόρο τιµής στον µεγάλο Έλληνα συγγραφέα που έζησε και δηµιούργησε στην Αίγινα, µε δύο παραστάσεις: «Αναφορά στον Γκρέκο», µε τον Τάκη Χρυσικάκο, και «Καπετάν Μιχάλης», µε τον θίασο του Βασίλη Βασιλάκη.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου του ∆ήµου Αίγινας θα λάβει χώρα στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου από την Παρασκευή 21 Ιουλίου έως και την Κυριακή Αυγούστου. Την αυλαία θα ανοίξει ο µονόλογος «Θρόνος αντίκα», της Λιλής Ζωγράφου, µε την Αιγινήτισσα ηθοποιό ∆έσποινα Γιαννούλη. Το Σάββατο 22 Ιουλίου το Φεστιβάλ Θεάτρου επιφυλάσσει στην Αίγινα µια εξαιρετική βραδιά µε τη µεγάλη
µουσική παράσταση «Έλληνες συνθέτες – Ένας αιώνας µουσική», µε τον γνωστό ηθοποιό και τραγουδιστή Αλέξανδρο Μπουρδούµη. Την Κυριακή 2 Ιουλίου σειρά έχει η γνωστή παράσταση «Caveman», µε τον Θανάση Βισκαδουράκη, που παρουσιάζεται µε επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια στην Αθήνα. Το Σάββατο 29 Ιουλίου stand up comedy µε τίτλο: «Cineσυνέλθετε».
Την Κυριακή 30 Ιουλίου δύο νέοι, πολλά υποσχόµενοι Αιγινήτες ηθοποιοί, ο Βαγγέλης Πιτσιλός και η ∆έσποινα Γιαννούλη, θα παρουσιάσουν την παράσταση «Μεταξύ συρµού και αποβάθρας», που ανέβηκε και πέρυσι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ µε µεγάλη επιτυχία. Την Κυριακή 6 Αυγούστου η Κατερίνα ∆ιδασκάλου, παλιά γνώριµη του Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, θα ανέβει στη σκηνή του Λαογραφικού Μουσείου, ερµηνεύοντας το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Σονάτα του σεληνόφωτος».
Την ώρα που γράφεται αυτό το κείµενο δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ηµεροµηνίες των αφιερωµένων στον Νίκο Καζαντζάκη παραστάσεων, ενώ –σύµφωνα µε τον κ. Μπήτρο– πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραµµα και κάποιες ακόµη παραστάσεις που έχουν καταθέσει πρόταση ενδιαφέροντος. Εκτός του Γιώργου Μπήτρου, στην Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ µετέχουν και οι: Μαίρη Κουκούλη, Μαίρη Σταυρίδου και Μάρθα αρτοφύλακα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top