0

Ένα μήνα περίπου πριν, το κόμμα "Δανειοληπτών- Ταυτότητα Κεντρώων" έκανε την επίσημη εμφάνισή του στην Αίγινα, καταθέτοντας στεφάνι κατά την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ποιο, όμως, είναι το κόμμα "Δανειοληπτών- Ταυτότητα Κεντρώων" που ξάφνιασε τους Αιγινήτες και ποια η σχέση του με το νησί;

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, δημοσιογράφος Γιάννης Βερώνης*, μίλησε στην Τόνια Ζαραβέλα για την ίδρυση, τους σκοπούς, της επιδιώξεις και τους αιγινήτικους σταθμούς του νέου πολιτικού φορέα.

Aegina' s Report: Ένα κόμμα ακόμα, προς τι; 

Γιάννης Βερώνης: Η ύπαρξη και η δημιουργία του πολιτικού μας φορέα ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ -ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΩΝ από τον Ιούνιο του 2016 με την ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο ,δεν είναι απλά ένα νέο κόμμα , αλλά ένα κίνημα ορισμένων κοινωνικών ομάδων, με πυρήνα τους χιλιάδες δανειολήπτες και έχει σαν βασικούς στόχους τη διαγραφή του εξωτερικού χρέους της χώρας και μέρους των ελληνικών νοικοκυριών, προκειμένου να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία μας.

A.R: Νομίζετε ότι στην ουσία ο τίτλος και μόνο του κόμματος συγκινεί πολλούς συμπολίτες μας;

Γιάννης Βερώνης: Ο τίτλος δεν είναι στην πρόθεση μας να συγκινήσει , αλλά να παραδειγματίσει και να προβληματίσει ότι ο υπερβολικός δανεισμός τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν στην κρίση της οικονομίας μας, και στην υπερχρέωση των νοικοκυριών χωρίς προοπτική , όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν και να υπάρχει επανεκκίνηση της οικονομίας.

A.R.: Η Αίγινα πιστεύετε ότι έχει να ωφεληθεί από την ύπαρξη και μόνο του κόμματος;

Γιάννης Βερώνης: Η Αίγινα εκτός από την πολιτική μας στον χώρο των δανείων που θα ωφεληθεί όπως όλη η Ελλάδα, έχοντας την υψίστη τιμή για το νησί ότι διατέλεσε την πρώτη επίσημη πρωτεύουσα του νεοτέρου ελληνικού κράτους να αποτελέσει ένα σημείο παγκόσμιας αναφοράς. Για το σκοπό αυτό, ο πολιτικός μας φορέας που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτισμό και την ελληνική ιστορία σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς όπως η εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, έχει σχέδιο έτοιμο για να στείλει τόσο στην Ελληνική Βουλή όσο στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο και στην unesco, ώστε ο θησαυρός της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας να αναδειχθεί και η ΑΙΓΙΝΑ να αποκτήσει την αίγλη που της αξίζει.

Α.R.: Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκέφτεστε να προβείτε ώστε να  αναπτερωθούν οι ελπίδες των δανειοληπτών;

Γιάννης Βερώνης: Οι άμεσες ενέργειες είναι να πιέσουμε μεσώ διαβημάτων τόσο την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ όσο και την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και όλο το ΜΙΝΤΙΑΚΟ σύστημα με οποίες δυνάμεις έχουμε, ότι υπάρχουν τρόποι να υπάρξει διαγραφή χρεών νοικοκυριών που είναι στην πλήρη εξαθλίωση και να υπάρχει προοπτική στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ μας. Η ενημέρωση είναι το βασικό Είναι άλλωστε και κάτι που αντιλήφθηκε η κυβέρνηση και προχώρησε σε ίδρυση ΚΕΠ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ, χωρίς όμως νομική στήριξη και δομή, περισσότερο για επικοινωνιακή πολιτική.

A.R.: Νομίζετε ότι στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας μπορεί να υπάρξει κάποια δικαίωση για τους δανειολήπτες;

Γιάννης Βερώνης: Οι  απαράδεκτες συμβάσεις των μνημονίων από ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, επί της ουσίας δεν επηρεάζουν την εσωτερική πολιτική για τους ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ. Είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης του Ελληνικού πολιτικού συστήματος. Αυτό προσπαθεί και γι΄αυτό αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει ο πολιτικός φορέας μας ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ- ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.


* Ο Γιάννης Βερώνης είναι δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός του Radio Vitta - Ταυτότητα Δανειοληπτών (Πέμπτη 20:00-22:00)

Δημοσίευση σχολίου

 
Top