0

Το πιο σπουδαίο µάθηµα για την τέχνη, αλλά και για τη ζωή, έδωσε στους µαθητές του Γενικού Λυκείου Αίγινας η ∆ήµητρα Γαλάνη, η µεγάλη Ελληνίδα ερµηνεύτρια και δηµιουργός, µε τη δύναµη του λόγου της, την αµεσότητα, τη γνώση, την κατάρτιση, το χιούµορ και την καταδεκτικότητά της, το µεσηµέρι της Πέµπτης 4/5, στην κατάµεστη αίθουσα «Σοφία Μηλιώτη» του ΓΕΛ.
«Χώρες µε πολύ µεγάλο πολιτισµό είχαν ισχυρό τραγούδι» είπε η ∆ήµητρα Γαλάνη, η οποία εξήρε τη σηµασία και τη διαχρονικότητα της γλώσσας µας, καθώς «γλώσσα σηµαίνει σκέψη». Καλώντας τους µαθητές «να κάνουν στη ζωή τους ό,τι αγαπάνε», η εκλεκτή προσκεκληµένη ενθουσίασε το νεανικό ακροατήριο, το οποίο της επιφύλαξε ένα καταπληκτικό αφιέρωµα στη ζωή και στο έργο της. Παράλληλα, την ξάφνιασαν ευχάριστα οι µουσικές και οι φωνητικές επιδόσεις των µαθητών, παρασύροντάς τη να τραγουδήσει µαζί τους.
Μια ευχάριστη έκπληξη για τη ∆ήµητρα Γαλάνη ήταν ένα πορτρέτο της, που φιλοτέχνησε η µαθήτρια Ηρώ Κοραχάη. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάµεσα στη ∆ήµητρα Γαλάνη και στους µαθητές, το θερµό χειροκρότηµα και τα πλατιά χαµόγελα όλων ανεξαιρέτως δικαίωσαν την επιδίωξη του διδακτικού προσωπικού, όπως εκφράστηκε στο καλωσόρισµα του διευθυντή του ΓΕΛ, κ. Γιάννη Πούντου: «Θέλουµε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και µια κοινωνία ανοιχτή στο σχολείο». Στην πραγµατοποίηση της εκδήλωσης συνέβαλαν οι µαθητές: Βάνα Γκαρή, Ηρώ Κοραχάη. Στέλιος Κακούσης, Ιωσήφ Μιγκάγεντ, Γιάννης Πασχάλης, Άντζελα Τόκου, Τόνια Πουλάκη, Μίνα Παύλου, Χρήστος ουµελιώτης, Έλενα Σοφιανού και Σπύρος Τζίτζης. Την επίβλεψη είχαν οι καθηγητές: Βίκυ Καραντώνη, Βασίλης Μαντάς και Καλλιόπη Βατικιώτη. Τον ήχο επιµελήθηκε ο Άρης Σουβατζής.

πηγή: saronicmagazine.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top