0


...Αιγίνης ,όπου ανδρες-αλλά και γυναίκες-άριστα πολιτεύονται. Και είναι επόμενο, καθώς κατά τον αρχαίο σοφό έχουν ήδη τεθεί "άθλα αρετής μέγιστα" σε έναν εκπαιδευτικό χώρο, στο Γυμνάσιο Μεσαγρού, όπου εδώ και χρόνια τα παιδιά δεν αντιμετωπίζονται "ως βάζα να γεμίσουμε, αλλά φωτιές να ανάψουμε", κατά τη σοφή έκφραση του Ραμπελαί.

Και τις πλάστρες φωτιές στη χώρα του Μεσαγρού άναψαν οι τιμηθέντες την Πέμπτη, προχθές, εξαίρετοι φίλοι της Παιδείας Σπύρος Γαλάρης και Κώστας Σταμάτης.

Εξαίρετος γλύπτης και επιτυχημένος έμπορος ο κ.Σπύρος, έμπειρος ναύαρχος και λογοτέχνης ο κ. Κώστας, στάθηκαν επάξια στο πλευρό δραστήριων κυριών που διηύθυναν επιτυχώς τις τύχες του Σχολείου, που συχνά οι ζειδωρες ακτίνες του ηλίου ρίχνουν τη σκιά απ τις κολώνες του Ναού της Αφαίας μέσα στην πολύβουη αυλή του Εκπαιδευτηριου, που γενναιόδωρα πλέον φιλοξενεί αγάπης γλυπτα του πρώτου των βραβευθεντων, αλλά και ολόκληρη βιβλιοθήκη του δεύτερου εξ αυτών. Επόμενο, η ονοματοδοσία αιθουσών του Γυμνασίου προς τιμήν τους, αλλά και οι συγκινητικές Ομιλίες των Διευθυντριων Βασιλικής Χαμαλελλη και Αναστασίας Μπεση ,που είχαν την τύχη να λάβουν πλουσιοπάροχα τη βοήθεια των τιμηθεντων στα πρώτα δύσκολα βήματα της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Τέτοιοι άνθρωποι είναι η πραγματική μαγιά για αξιοπρεπή αντί-στάση για φρενάρισμα σε επιλογές παράδοσης γης και ύδατος σε νεόπλουτους ξιπασμενους "ούνους"













Είναι αυτοί που δυνάμει φυλασσουν Θερμοπύλες...

Κομνηνός Αργυρέλλης
koymel35@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top