0

...υπήρξε μια αξιόλογη ξενάγηση από την εκπαιδευτικό κ Άννα Ρόδη το πρωί της Κυριακής, στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

 Όπως προ διετίας στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου η πανεπιστημιακός κ Βασιλική Φώσκολου είχε τονίσει τη μοναδικότητα του εξαίρετου Βυζαντινού Μνημείου, έτσι και τώρα η κ Άννα Ρόδη με γλαφυρότητα και αμεσότητά - και αρκούντως εποπτικά -περιέγραψε το μοναδικό αυτό Βυζαντινό μνημείο, που σημειωτέον αξίζει να αποτελέσει -μαζί με την ενότητα της Παληαχώρας- ξεχωριστό κύκλο μαθημάτων Τοπικής Ιστορίας.Όπως έχει πει και μια ξένη ιστορικός "μια πόλη, ένα μνημείο δεν είναι ένα σημείο μέσα στο χώρο, είναι ένα δράμα μέσα στο χρόνο".

Αρκετά καλά διατηρημένες Αγιογραφίες από τον Χριστολογικό κυρίως κύκλο αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και το συναίσθημα του επισκέπτη, έτσι που ο βυζαντινός αυτός ναός των Αγίων Θεοδώρων του 1282 με τις τετράγωνες πελεκητές πέτρες να δικαιώνει τον τίτλο του -Ομορφοκκλησιά...

Αξίζει λοιπ'ον να επισκεφθούμε όλοι μας κάποια στιγμή το μοναδικο αυτό μνημείο, που βρίσκεται "έναν τσιγάρο δρόμο" από το ναό της Αγίας Παρασκευής.









Κομνηνός Α.
koymel35@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top