0


Όσο τρυφεροί κι αν είναι οι στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου στο ομώνυμο τραγουδάκι που μελοποίησε ο Μίμης Πλέσσας και απέδωσε με τη γνωστή του ευαισθησία ο Γιάννης Πoυλόπουλος, τόσο τραγικό είναι να βλέπεις στον ουρανό της Μονής στην ΑΙΓΙΝΑ να σχηματίζεται, λίγο μετά το δυστύχημα που βύθισε στο πένθος το νησί της Αφαίας, το ομοίωμα ενός καρχαρία να απειλεί όσους επιμένουν ακόμα να συγκαλύπτουν τους αυτουργούς. Γιατί κατά τον Ελύτη "κείνοι που πραξαν το κακό, τους πήρε μαύρο σύγνεφο ". Και ο γκαζωμένος παππούς κάθε άλλο παρά " από οργισμένο άνεμο" ήταν...

Κι όσο κι αν το Χορευτικό στο ναό της Αφαίας δεν "έκοψε το φεγγαράκι ", η πληθώρα προσέλευσης των Αιγινητών το βράδυ της Πανσελήνου αναζητούσε μάταια και μια ντόπια εκπροσώπηση από τις θαυμάσιες Σχολές είτε της Νάνσυ Αυγέρη "Διόνυσος liberator", είτε της Μαρίας Γιαννόπουλου.
...Και το Άρμα της Σελήνης, που το σέρνουν δύο φτερωτά άλογα πάνω απ' τα κύματα, σύμφωνα με το εσωτερικό της ερυθρόμορφης κύλικας που βρίσκεται (κι αυτή) στο Staatliche Museen του Βερολίνου θα κάνει κι απόψε τη βόλτα της για να παρηγορήσει τη βαλαντωμένη στο κλάμα κούκλα που έχασε τον πεντάχρονο άγγελό της.







Κομνηνός Α koymel35@hotmail.com


Δημοσίευση σχολίου

 
Top