1


Μιλάμε για την πετυχημένη εκδήλωση του Αιγινήτη παραγωγού Σταύρου Φώσκολου που με φιλοπονία καλλιεργεί, ανάμεσα στις φιστικιές του, τις βιολογικές του πατάτες, λίγο πιο εκεί απ' τη στροφή του Φάρου...
Κι αυτό, καθώς ανταποκριθήκαμε στο σεμνό κάλεσμά του να δοκιμάσουμε τη φετινή σοδειά,βρεθήκαμε όχι μόνο μπροστά σε πρωτόγνωρες γκουρμέ πατατονοστιμιές αλλά και στην μοναδική ροκ συναυλία του Σταύρου Σώρρου και του Συγκροτήματος του!
Είχε βέβαια προηγηθεί μια εμπεριστατωμένη ξενάγηση του έργοις οικολόγου παραγωγού, που μας ανέλυσε πώς από τα φύκια της παραλίας του Αη-Βασίλη δημιουργεί ενάμιση τόνο πατάτες το στρέμμα,τη στιγμή που οι συνήθεις παραγωγοί βγάζουν υπερδιπλάσια ποσότητα με ορμόνες και λιπάσματα...
Η αμφιλύκη των ποιημάτων της Δώρας ήδη κοκκίνιζε τον ορίζοντα των Λουτρών της Ελένης καθώς ο Σταύρος πάνω απ την παραδοσιακή του στέρνα ,μας εξέφραζε την αγωνία του για το λιγόστεμα των βροχών και τη συνεχή προσπάθειά του για την εξοικονόμηση νερού.
Να λοιπόν ένα παράδειγμα συμπολίτη μας που δημιουργεί από μόνος του πολιτισμό. Μήπως η καθόλα σεβαστή επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου αλλά και της Παιδείας σκεφτεί να τον εντάξει σε κάποια εκδήλωσή της; Γιατί τέτοια παραδείγματα πια σπανίζουν.








Κομνηνός Α.-Τονια Ζ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top