0

Έθιμα του Πάσχα και της Ανάστασης, χρώματα και ποικιλίες λουλουδιών, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με περίσσεια μουσική και χορό μάς περιμένουν ανήμερα το Πάσχα, την Δευτέρα και την Τρίτη μετά την Ανάσταση σε όλη την έκταση του νησιού.

Το κάψιμο του Ιούδα στην Πέρδικα
Ένα παραδοσιακό έθιμο ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα αναβιώνει εφέτος η Τοπική Κοινότητα της Πέρδικας σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ομάδα Γυναικών Αίγινας. Η περιφορά και το κάψιμο του ομοιώματος του Ιούδα θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 το απόγευμα στους δρόμους του πανέμορφου πάλλευκου χωριού, και θα ολοκληρωθεί στην άκρη του λιμανιού του.

Ταξίδι στον Αγ. Γεώργιο Μεθάνων
Προσκυνηματικό ταξίδι στα Μέθανα, με κόστος μόλις 15€ μετ’ επιστροφής, ανακοίνωσε το επιβατηγό “Αγκίστρι Express”, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου. Με ώρα αναχώρησης τις 08:00 το πρωί και επιστροφή στις 16:00 το μεσημέρι, το πλοίο θα κάνει το δρομολόγιο Αγκίστρι- Αίγινα- Άγιος Γεώργιος Μεθάνων. Όσοι πιστοί, μπορούν να επικοινωνήσουν στο εξής τηλέφωνο: 6988256414.

Ο χορός της Λαμπρής αναβιώνει στην Παλιαχώρα
«Της Παλιαχώρας ο χορός ήταν γλυκός σαν μέλι, γιατί τον εχορεύανε κορίτσια σαν αγγέλοι».
Ένα γλέντι με μουσική και τραγούδι ετοιμάζει και για εφέτος, όπως ακριβώς προστάζει η παράδοση, ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας «ο Καποδίστριας», για την αναβίωση του παλαιού αιγινήτικου εθίμου, του χορού της Λαμπρός στον Σταυρό της Παλιαχώρας. Από τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, θα μας περιμένουν εν χορώ και οργάνοις οι Δημήτρης Εικοσιπεντάκης, Σταύρος και Βαγγέλης Σώρρος αντάμα με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.

Ανθοκομική Έκθεση στην Σουβάλα
Διήμερη Ανθοκομική Έκθεση διοργανώνει εφέτος, την Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου και την Τρίτη 3 του μήνα, ο Σύλλογος Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων, προκειμένου να γιορτάσει την Πρωτομαγιά στο λιμάνι της Σουβάλας. Την Τρίτη, μάλιστα, ημέρα μετάθεσης της Αργίας της 1ης Μαΐου, ο σύλλογος έχει προγραμματίσει ένα τετράωρο εκδηλώσεων για όλους. Αναλυτικότερα:
Στις 10:00, στο λιμάνι της Σουβάλας ξεκινά παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής για να δώσει δύο ώρες αργότερα τη σκυτάλη στην επίδειξη παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου. Ενώ, αμέσως μετά, η Σχολή Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής «ο Άγιος Νεκτάριος» θα παίξει παραδοσιακά μελωδίες.

Γιορτινό και το διήμερο του Θωμά
Νεοσύστατος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας, Αλώνων και Μεσαγρού ετοιμάζει διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στις 7 και 8 Μαΐου στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Με παιχνίδια, αθλητισμό και κεραμική, σεμινάρια ζωγραφικής και κυνήγι χαμένου θησαυρού, ανθοκομική έκθεση και χειροποίητες δημιουργίες, θα γιορτάσει ο σύλλογος την Πρωτομαγιά, αλλά και τη γιορτή της Μητέρας.


Σ.σ.: Την δεύτερη Κυριακή του μήνα, Κυριακή του Θωμά, δεμένα θα βρίσκονται τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top