0



Στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, στην Πέρδικα, στα Πλακάκια , στην Σουβάλα… ο Τίμιος Σταυρός καταδύθηκε για ακόμη μία χρονιά στα καθαγιασμένα ύδατα της 6ης Ιανουαρίου, όπου δεκάδες πιστοί βούτηξαν θαρρετά προκειμένου να λάβουν την ευλογία για το νέο έτος.

Εκατοντάδες κόσμου «αγκάλιασαν» την προβλήτα των ιπτάμενων δελφινιών για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη τελετή υπό τις ζεστές ακτίνες του ήλιου και τον αγώνα των οκτώ ανδρών να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, που έριξε στα ευλογημένα νερά του λιμανιού της Αίγινας ο πατήρ Αμφιλόχιος Γελαδάκης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Τάκη Χατζηπέρου, του δημάρχου Αίγινας Δημήτρη Μούρτζη, αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας. Για ακόμη μία χρονιά τον Σταυρό έπιασε ο Μανώλης Μακαρατζής.

Στην Πέρδικα, στο γραφικό λιμανάκι, ακόμη περισσότεροι νέοι, μικρά παιδιά και ενήλικες, βούτηξαν στα νερά, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να απολαμβάνουν το έθιμο, κόντρα στον ήλιο, στην προκυμαία.

Από τα χέρια του πατρός Δαμασκηνού Μούρτζη καταδύθηκε ο Τίμιος Σταυρός σήμερα το πρωί και στο λιμανάκι της Σουβάλας, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας Νίκου Οικονόμου και του προέδρου της δημοτικής κοινότητας.


Για πρώτη φορά στη θάλασσα των Σαλαμινομάχων στα Πλακάκια έγινε η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού από τον εφημέριο του ναού Σύναξης των Αιγινητών Αγίων στο Λιβάδι της Αίγινας. Με πλωτό ο π. Κωνσταντίνος και οι ψάλτες του ναού έριξαν τον Σταυρό αγιάζοντας τα νερά της βορειοδυτικής άκρης του νησιού.





Δημοσίευση σχολίου

 
Top