0



Χωρισμένοι σε ηλικιακές κατηγορίες για τους μικρούς μαθητές και ανά χιλιόμετρα για τους μεγαλύτερους δρομείς των 5 και 10 χιλιομέτρων, η χθεσινή ημέρα, γιορτινή, στα πλαίσια του τριημέρου για την επέτειο άφιξης και ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα,  προσέλκυσε αθλητές και αθλήτριες από ολόκληρη τη χώρα, αλλά και από το εξωτερικό.

Οι συμμετοχές στους αγώνες ξεπέρασαν, παρά το κρύο, τις 550, με όλους τους συμμετέχοντες να δηλώνουν στο τέλος της προσπάθειάς τους, πόσο πολύ απόλαυσαν τη διαδρομή και τη λουσμένη στον ήλιο κυριακάτικη Αίγινα. Στην καρδιά της διοργάνωσης, την Παναγίτσα,  η ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα συνεχάρει ξεχωριστά τους δρομείς και τους περιπατητές λίγο μετά το νήμα του τερματισμού. Το σήμα έναρξης των αγώνων 5 και 10 χιλιομέτρων,  έδωσαν από κοινού ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης και ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης. Στην Αίγινα,  για τις απονομές και τις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.




Στο βίντεο που ακολουθεί, καταγράφεται η προσπάθεια των αθλητών λίγα μόλις μέτρα πριν τον τερματισμό τους. Από τον Φάρο έως και το γήπεδο, οι βαθιές,  κουρασμένες ανάσες των συμμετεχόντων σμίγουν μόνο με τους πλαταγισμούς της θάλασσας και το κράξιμο των γλαρόπουλων.



Επιτυχημένη για ακόμη μία χρονιά,  η 5η εφετινή διοργάνωση, αποτελεί το καλύτερο έναυσμα του τριημέρου Καποδίστρια.























Δημοσίευση σχολίου

 
Top