0

Το ξέρουν όλοι:Το Σύνταγμα στις Χριστουγεννιάτικες δόξες του στα πολλαπλά χρώματα των νερών του,σε ξελογιάζει γοητεύοντας σε με την ποικίλη ενέργεια του, κάνοντάς σε να μην αποζητάς εκείνη τη στιγμή τίποτα άλλο.

Εκτός κι αν βάλεις πλώρη για τη μεγάλη οθόνη και το αγαπημένο σου ζευγάρι Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ,που αυτές τις μέρες κάνει πρεμιέρα στις Αίθουσες Α Προβολής.Μια τέτοια καλή αίθουσα βρίσκεται στη Δάφνη ,και βγαίνοντας απ' το Μετρό κουτουλάω πάνω στην τεράστια επιγραφή που μ ενημερώνει ότι αυτές τις μέρες στον Άγιο Δημήτρη γίνονται πράματα- που λέει ο καταλληλότερος- και θαύματα.

Ακολουθώ τις οδηγίες και βοηθούντος του ΟΑΣΑ φθάνω στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη,όπου η χορωδία των Αρκάδων Αγίου Δημητρίου με τρατάρει κάλαντα και...τραγανές δίπλες με τσίπουρο.
Λίγο πιο πέρα, κάτι σκιές αναφαίνονται στον ορίζοντα,και πολύ γρήγορα φαίνονται να κατέρχονται την κεντρική λεωφόρο από το Δημαρχείο δύο χοροί Κρητικών με τις γνώριμες τοπικές ενδυμασίες τους, σαν άλλοι Βροντάτσηδες και Φορτουνάτσηδες, ειρηνικοί και κεφάτοι όμως, με τις χαρακτηριστικές τους λύρες, και να κερνάνε τσικουδιά και ... αράπικο φιστίκι τους περαστικούς, με τις ευχές να δίνουν και να παίρνουν!

Πολύ σύντομα η πλατεΐτσα Έλενας Βενιζέλου γίνεται ...πίστα,και τα γύρω καταστήματα,τα σουβλάκια του Βαγγέλη, ο Φούρνος και το μαθάδικο οι Οριζοντες, γίνονται αυτοσχέδιες κερκίδες...Λίγο μάλιστα έλειψε να γίνουν οι βυθιζόμενοι, ντραμς.

Το ξέρουν όλοι:το σινεμά ανεβλήθη!






Δημοσίευση σχολίου

 
Top