0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με ικανοποίηση βλέπουμε τελευταία να υπάρχει ευρύ ενδιαφέρον και δημοσιεύματα για το πλωτό ασθενοφόρο στην Αίγινα εκεί που θεωρούνταν αυτό απορριπτέο και αμελητέο μπροστά στα …ελικόπτερα και στα ελικοδρόμια.

Ένα απλό σκάφος οκταθέσιο βαπτίστηκε «ιδιωτικό πλωτό ασθενοφόρο» παρότι δεν έχει τις προδιαγραφές ούτε τον εξοπλισμό όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του (πλην όμως φέρει το σήμα του Ερυθρού Σταυρού!;) και δικά του διαφημιστικά φυλλάδια αναφέρουν «σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ» ενώ το ΕΚΑΒ γραπτώς μας έχει δηλώσει πως δε κάνει συμβάσεις συνεργασίας με ιδιώτες.

Επίσης, ένα περιπολικό ταχύπλοο του Λιμενικού άρτι αφιχθέν (για το οποίο επίσης επιχαίρουμε ευχόμενοι να διαθέτει τα καύσιμά του) προαναγγελλόταν ως κατάλληλο και για διακομιδές ασθενών αλλά διαπιστώθηκε παγκοίνως πως είναι αδύνατο να εισέλθει φορείο με κατάκοιτο ασθενή.

Απορία: γιατί ο κ. δήμαρχος δε συντάσσεται επικεφαλής της κοινής προσπάθειάς μας;

Συνεπώς, εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να αποκτήσει η Αίγινα το δικό της, κοινωφελές, μόνιμα διαθέσιμο, ειδικό και κατάλληλο, με ταυτότητα κατασκευαστή και προελεύσεως, πραγματικό, πλωτό ασθενοφόρο. Έως τότε κάθε προσφορά θαλασσίων διακομιδών εφόσον είναι κατά το Λιμεναρχείο ασφαλής, ευνόητα είναι καλοδεχούμενη, ας είναι ελλειμματική ή κερδοσκοπική. Είναι όμως υποχρεωτικά και νόμιμα, εντελώς δωρεάν για τους διακομιζόμενους, καθώς ο διακομιστής με το τιμολόγιό του αποζημιώνεται από το ΕΚΑΒ, όπως ήδη από τις 12/8/2017 έχουμε εγγράφως ανακοινώσει.

Οι Αιγινήτες  μπορούν να γίνουν οι πρώτοι νησιώτες με δικό τους πλωτό, αληθινό, ασθενοφόρο. Το λιμάνι της Αίγινας μπορεί να αποκτήσει την δική του υπηρεσία διακομιδών ασθενών.  Και το νησί μας να γίνει παράδειγμα φροντίδας της δημόσιας Υγείας, με τις δικές του δυνάμεις. Εμείς εργαζόμαστε γι’ αυτό τον σκοπό.

Σας περιμένουμε στο ξενοδοχείο «ΑΥΡΑ», για την ενίσχυσή μας, την Τετάρτη 20/12, στις 7μμ, με ελληνική λαϊκή  μουσική, από συντοπίτες μας καλλιτέχνες!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top