0




Σε ένα χώρο πέρα από τα συνηθισμένα που συνδυάζει μάθηση και παιχνίδι, με εκπαιδευτικό προφίλ που βασίζεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις κάθε μαθητή, η Σταυρούλα Σώρρου δημιούργησε το …φωτεινό της σχολείο στην καρδιά της Αίγινας.

Το «The Brilliant School» γεννήθηκε,μας λέει η δημιουργός του,σαν μία λογική συνέχεια της αγάπης και της αφοσίωσης που θρέφει η ίδια για τα «παιδιά» της, όπως αποκαλεί τους μαθητές της, στην δεκαπεντάχρονη, επισταμένη παρουσία της στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης και των ξένων γλωσσών.

Η κ. Σταυρούλα Σώρρου μίλησε στο Aeginas Report για τη δυναμική, «καλοδουλεμένη» εκκίνηση του «Brilliant School», για τη δομή της λειτουργίας του, τις εγκαταστάσεις, τις παράλληλες δράσεις και όλα εκείνα που ζητούν μαθητές και γονείς.


Ξεκίνημα εν μέσω κρίσης

«Όντως σε μια τέτοια δύσκολη εποχή τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες και εργαζόμενοι, καλούνται να είναι εξαιρετικά καταρτισμένα για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, κάτι που πολλοί γονείς δυστυχώς δυσκολεύονται να το προσφέρουν λόγω της οικονομικής κατάστασης», τονίζει η κ. Σώρρου και συνεχίζει: «Το Brilliant School έρχεται να προσφέρει λύση σε αυτό το πρόβλημα προσφέροντας  εξατομικευμένη μάθηση σε χαμηλό κόστος. Με άλλα λόγια το μάθημα προσαρμόζεται ακριβώς στο μαθησιακό προφίλ και στις ανάγκες του κάθε μαθητή . Με τον όρο μαθητής φυσικά εννοώ και τους ενήλικες.  Το Brilliant School  τους προσφέρει την ευκαιρία να κυνηγήσουν ξανά  τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους .  Επίσης,  οι τιμές μας έχουν κρατηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα., »

Η πορεία της στο χώρο

«Έχοντας ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στα αγγλικά και στα γαλλικά από Πανεπιστήμιο Ανθρωπίνων Επιστημών του Στρασβούργου (Γαλλία) και έχοντας ήδη δουλέψει ως μεταφράστρια και διερμηνέας σε μεγάλους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς (όπως το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εμπορίου και διευθύνσεις της Ε.Ε)  ξαναγύρισα στην Αίγινα και αποφάσισα να δουλέψω σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Τότε, άνοιξε για μένα η μαγική πόρτα της χώρας της επαγγελματικής διδασκαλίας, μιας χώρας που δεν εγκατέλειψα ποτέ.
15 χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει. Φροντιστήρια, μέθοδοι, εργοδότες. Εκτός από ένα! Την απέραντη αγάπη και αφοσίωση μου στους μαθητές-τα παιδιά μου!»

Το κίνητρο: η αγάπη για τη γνώση  

Το πρώτο και σημαντικότερο κίνητρο για την εμπνεύστρια του “Brilliant School” είναι η αγάπη για τη γνώση. «Οι μαθητές ξέρουν! Ξέρουν την αγάπη μου για τις ξένες γλώσσες και γι αυτά τα ίδια.  Όταν λοιπόν η μάθηση γίνεται σε ένα τέτοιο πλαίσιο, τα υπόλοιπα έρχονται αβίαστα. Ναι υπάρχει απεριόριστη συνεργασία με τους γονείς. Ναι υπάρχουν ευέλικτες ώρες. Εφόσον υπάρχει καλό κλίμα συνεργασίας πως αλλιώς θα γινόταν;»

Φωτεινός χώρος - χαμηλές τιμές


Στο «Brilliant School» μαθαίνουμε αγγλικά και γαλλικά, σ’ ένα μικρό σχολειό με μεγάλους χώρους, που επιτρέπει την κίνηση. Σε  χώρο που θυμίζει περισσότερο παιδικό παιχνίδι και λιγότερο αίθουσα διδασκαλίας.  Με χρώματα φωτεινά, μελετημένα ώστε να διεγείρουν το μυαλό και τη φαντασία, χωρίς όμως να αποπροσανατολίζουν.
Πρόκειται για ένα χώρο σε «προφυλαγμένη» τοποθεσία:  σε ισόγειο, μέσα σε στενό, μακριά από κεντρικούς δρόμους, αλλά εξαιρετικά προσβάσιμο- ακριβώς απέναντι από το 2ο δημοτικό σχολείο. Ένα χώρο εξοπλισμένο μεν με τα τελευταία εποπτικά μέσα διδασκαλίας, αλλά και ευέλικτο που μετατρέπεται πανεύκολα από σκηνή λονδρέζικου θεάτρου έως… γαλλικό καφέ! Γιατί η βιωματική μάθηση είναι η καλύτερη μορφή μάθησης!
Όσον αφορά τις χαμηλές τιμές που το φροντιστήριο παρέχει, η κ. Σώρρου ξεκαθαρίζει: «Ναι, έχω την ευκαιρία να κρατώ τις τιμές σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Η γνώση είναι για όλους.»

Παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις
Υπάρχουν δύο "εργαστήρια" που θα τρέχουν παράλληλα και εντελώς ξεχωριστά με τα μαθήματα και γεννήθηκαν από την ανησυχία και την έγνοια των γονιών για τα τα παιδιά που πρέπει "να μιλάνε περισσότερο". Και είναι αλήθεια, υπογραμμίζει η κ. Σώρρου, ότι«πολλοί μαθητές, ενώ παρουσιάζουν εξαιρετική απόδοση στο γραπτό λόγο, δεν νιώθουν την ίδια σιγουριά όταν έρχεται η ώρα να μιλήσουν στην ξένη γλώσσα.Tο αγγλόφωνο λοιπόν "Word-of-mouth" και το γαλλόφωνο "Les  copains d' abord" είναι δυο εργαστήρια όπου μπορούν να συζητούν οι μαθητές μας με αγγλόφωνους και γαλλόφωνους καθηγητές  για θέματα που έχουν διαλέξει οι ίδιοι οι μαθητές. Με αυτό  τρόπο μπορούν να βελτιώσουν τόσο το επίπεδο του προφορικού τους λόγου, όσο και την αυτοπεποίθησή τους στη διαχείριση της γλώσσας. Και θα είναι σαν...παιχνίδι!
Επίσης ...θα υπάρχουν εκπαιδευτικές εκδρομές... δεν αποκαλύπτω άλλα...»


Το ταξίδι, άλλωστε, μόλις ξεκίνησε!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top