1

Ο κ. Σακκιώτης, μετά από δύο και πλέον χρόνια σιωπής για τα δημόσια πράγματα, και γράφοντας σε β’ πληθυντικό πρόσωπο, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την παρακάτω δημοσίευση, βάλλοντας κατά της δημοσιογράφου του Aeginas Report, Τόνιας Ζαραβέλα:

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο ότι η Τόνια Ζαραβέλα σε μια συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Τάκη Χατζηπέρου, αναφέρεται σε «ανεπιτυχείς προσπάθειες της Διοίκησης Σακκιώτη για την ένταξη του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης στο ΕΣΠΑ».

Δηλώνουμε ότι η συντάκτρια, χωρίς ενημέρωση και χωρίς την στοιχειώδη και απαραίτητη δημοσιογραφική διασταύρωση, διαστρεβλώνει την αλήθεια και παραπληροφορεί τον κόσμο - θέλω να πιστεύω όχι ηθελημένα.

Για την ορθή ενημέρωση των πολιτών γνωστοποιούμε ότι:

Δεν υπήρξαν ποτέ προσπάθειες - και μάλιστα ανεπιτυχείς – για ΕΝΤΑΞΗ του υποθαλάσσιου αγωγού στο ΕΣΠΑ, καθότι η χρηματοδότηση ήταν ήδη δεδομένη και εξασφαλισμένη από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής, διά του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού, και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημ. Κατσικάρη, είχε πολύ έγκαιρα εντάξει το έργο στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ – ως προς τον τρόπο υλοποίησης του έργου, με το Σύστημα ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - διά της ψήφισης ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ στην Βουλή – ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ – την 5/4/2014, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειές μας και κατάθεση της σχετικής τροπολογίας από τον Υπουργό Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη.
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, υποστηρίζοντας σθεναρά την υλοποίηση τού έργου, οδήγησε τα πράγματα στο τελικό αποτέλεσμα της Δημοπράτησης από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

«Δεν υπήρξαν ποτέ προσπάθειες για ένταξη του υποθαλάσσιου αγωγού στο ΕΣΠΑ»

Την ίδια ώρα που ο κ. Σακκιώτης σημειώνει ότι η διοίκησή του δεν προσπάθησε για την ένταξή του έργου στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ (όπως όντως δεν έγιναν προσπάθειες) σε δελτία Τύπου που εξέδωσε και συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησε ως δήμαρχος το 2012, το 2013 και το 2014, δήλωνε βέβαιος για την ένταξη του έργου:

«Τώρα πια με την άμεση έγκριση των τευχών δημοπράτησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την δεδομένη ένταξη στο ΕΣΠΑ και την δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής τους προσεχείς μήνες, έχουμε επιτέλους λύση στο τεράστιο πρόβλημα του νησιού μας».(12/5/2014)

Σε ακόμη μία δήλωση στα τοπικά μέσα στα τέλη του 2012 σημειώνει:

«Είμαστε αποφασισμένοι να διεκπεραιώσουμε αυτό που αναλάβαμε από την αρχή, από το ξεκίνημα της θητείας μας. (…) Έχουμε την ευθύνη από δω και πέρα προωθήσουμε την υλοποίηση του έργου, καταρχάς με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ και στη συνέχεια, βεβαίως, με τη δημοπράτηση ΠΕΠ».

«Πάρα πολύ σύντομα και μέσα στον τρέχοντα χρόνο, θα έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου Αίγινας, και πιστεύω, σχεδόν είμαστε βέβαιοι, ότι μέσα στον τρέχοντα χρόνο θα έχει ενταχθεί το έργο σύνδεσης της Αίγινας με υποθαλάσσιο αγωγό μέσω Περάνης Σαλαμίνας στο ΕΣΠΑ». (3/8/2013)


Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε μήνες μετά την πιο πρόσφατη από τις παραπάνω δηλώσεις Σακκιώτη, στις 23-10-2014 αποφασίστηκε µε την υπ’ αρ. 366/2014 απόφαση του Περιφερειακού Συµβουλίου η ένταξη του έργου στον Προϋπολογισµό της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να χρηµατοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο απαιτούσε νέα Προγραµµατική Σύµβαση.

Κανείς δεν αμφισβητεί, παρά αναγνωρίζει στον Σάκη Σακκιώτη και τους συνεργάτες του την ομολογουμένως μεγάλη συμβολή τους στην έκβαση του υποθαλάσσιου αγωγού. Εντούτοις, θα ήταν ειλικρινής χαρά να μας εξηγήσει ο κ. Σακκιώτης τι ήταν εκείνο που τον καθιστούσε βέβαιο για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, αλλά και τι στάθηκε τροχοπέδη.


Ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει ότι ο πρώην δήμαρχος από ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χατζηπέρου επιλέγει να σταθεί μόνο στη συγκεκριμένη φράση και όχι στο φλέγον ζήτημα των απωλειών, ή τις νέες εξελίξεις στον υποθαλάσσιο. Ο νυν Αντιπεριφερειάρχης, άλλωστε, δεν διέψευσε ότι υπήρχαν προσπάθειες για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. 

Δημοσίευση σχολίου

  1. Είναι λεπτές οι ισορροπίες,... και πράγματι δύσκολο να ανασκαλεύει κανείς την πραγματική αλήθεια.. ιδιαίτερα για το παρελθόν.. Ελπίζω να δικαιολογήσετε την κυρία Ζαραβέλα, και εύχομαι καλά κουράγια στο έργο της, και επίσης στον κο Σακκιώτη. Πράγματι, πρέπει να ξέρουμε πολύ καλά τα πράγματα για να φέρουμε άποψη. Προσωπικά, μην γνωρίζοντας την περίπτωση, ζητώ απλώς την επιείκια για τη συγκεκριμένη δημοσιογράφο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top