0


Τη διάθεσή του να δώσει άμεσες λύσεις σε προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Αίγινας, με την εξασφάλιση «άμεσης επικοινωνίας» ανάμεσα στους καθηγητές και στην αρμόδια Διεύθυνση, εξέφρασε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νίκος Μουμούρης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε -με δικιά του πρωτοβουλία- την Τρίτη 14 Μαρτίου στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Γενικού Λυκείου Αίγινας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του οικοδεσπότη – Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αίγινας κ. Γ. Πούντου, οι Διευθυντές (ή οι εκπρόσωποί τους) όλων των υπόλοιπων σχολείων β/βάθμιας εκπαίδευσης της Αίγινας, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Νίκος Οικονόμου.
Ο κ. Μουμούρης, που συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Α. Καμπούρη και την Γραμματέα του κυρία Μαρία Παπαστεργίου, διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «δεν χάνονται θέσεις εργασίας για τους εκπαιδευτικούς» και ότι η επόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με λιγότερα οργανικά κενά καθηγητών, τα οποία μάλιστα θα καλυφθούν «μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου με άμεσες προσλήψεις». Αναφερόμενος στις δυσκολίες που υπάρχουν σε σχέση με την τοποθέτηση των αναπληρωτών καθηγητών, ο κ. Μουμούρης επισήμανε ότι η τοπική κοινωνία με επικεφαλής το Δήμο πρέπει να συνδράμει εξασφαλίζοντάς τους στέγη και τροφή. Οι κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να ξεπεράσουν. Κάτι που εφάρμοσαν οι Δήμοι Ύδρας και Σπετσών ξεπερνώντας την άρνηση των αναπληρωτών καθηγητών να υπηρετήσουν στα σχολεία τους

Προκειμένου να εξασφαλισθεί η έγκαιρη και ασφαλής ενημέρωση των καθηγητών, ο κ. Μουμούρης ανακοίνωσε ότι οι εγκύκλιοι θα στέλνονται εκ του εξής ηλεκτρονικά, ενώ η αλληλογραφία που αφορά σε προσωπικά δεδομένα αποφασίστηκε να παραλαμβάνεται συνολικά από ένα καθηγητή.
«Μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα όταν τα γνωρίζουμε και όταν υπάρχει καλή διάθεση από όλες τις πλευρές» τόνισε ο κ. Μουμούρης, κάτι που φάνηκε να συμμερίστηκαν οι παρόντες, οι οποίοι και του εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα των σχολείων τους.
Το απόγευμα ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Πειραιά συναντήθηκε στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο Αίγινας κ. Δ. Μούρτζη, παρουσία των κ.κ. Ν. Οικονόμου και Α. Καμπούρη. Ο κ. Οικονόμου μας ενημέρωσε ότι ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ανάγκη ανέγερσης νέου κτιρίου για τη στέγαση του 1ου Γυμνασίου Αίγινας (πιθανώς στο κτήμα Ρουκ), ο συντονισμός ενεργειών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Δήμου Αίγινας – Αντιπεριφέρειας για τη βελτίωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ, που εξυπηρετούν τους μαθητές και η ανάγκη συνεργασίας Δήμου και ΕΠΑΛ για την εφαρμογή της Μαθητείας, δηλαδή αυτού του νέου θεσμού στο οποίο ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας (εν προκειμένω του Δήμου) και εκπαιδευτικής δομής.
Επίσης, προκειμένου οι μαθητές να μην χάνουν μαθήματα όταν υπάρχει απεργία των καραβιών (κάτι που δεν είναι σπάνιο…), συμφωνήθηκε η Δημοτική Αρχή να συνεννοηθεί με επιχειρηματίες της Αίγινας, ώστε οι εκτός νησιού καθηγητές να διαμένουν σε αξιοπρεπή καταλύματα με κόστος που δεν θα υπερβαίνει το αντίτιμο του ναύλου τους (15 ~ 20 ευρώ), ενώ ειδικές τιμές θα συμφωνηθούν και για τη διατροφή τους.
πηγή: saronicmagazine.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top