0


Ενωμένες σ’ έναν κοινό σκοπό, παραμερίζοντας κάθε πιθανή παραξενιά ή διχογνωμία, οι κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας έστησαν και τούτον τον Ιούλη το καθιερωμένο παζάρι τους στην Παλαιά Προβλήτα.

Το τελευταίο τριήμερο του μήνα, μικρές και μεγαλύτερες γυναίκες, παρουσίασαν τους καρπούς των χειρών και του πνεύματός τους γεφυρώνοντας το «σήμερα» με το αιγινήτικο παρελθόν και τις χειροποίητες λιχουδιές με τη διακόσμηση, την περιποίηση και την ομορφιά. Πρόκειται για ένα παζάρι, που κάθε χρόνο δίνει και διαφορετικό στίγμα στο πολιτιστικό καλοκαίρι, αγκαλιάζοντας κάθε δημιουργική προσπάθεια και αναδεικνύοντάς τη με περισσή αγάπη. Αυτό φαίνεται να είναι και το μυστικό της επιτυχίας τόσο του συλλόγου, όσο και καθεαυτής της εκδήλωσης.

Λαλίστατες και έτοιμες να μας βάλουν στον κόσμο των υλικών τους, οι δημιουργοί μάς μίλησαν για κάθε προϊόν ξεχωριστά, για την τέχνη και το μεράκι που καταβάλουν στην προσπάθειά τους να διασώσουν πότε δύο- τρεις αιγινήτικες παροιμίες που χάνονται στον χρόνο, άλλοτε κάποια τεχνική πλεκτικής ή μια συνταγή, που θα τους πλήγωνε αν αράχνιαζε αφημένη στα συρτάρια. Και κάθε τους λόγος, άπλωνε με ένα χαμόγελο. Μόνο τους παράπονο η απουσία Αιγινητών από τα σουλάτσα στην έκθεση τους.


Αν και γνωστή λίγο ή πολύ σε όλους, οι φωτογραφίες που ακολουθούν θα σας δώσουν κάτι από το άρωμα και τα χρώματα και της εφετινής μικρής γιορτής του Συλλόγου Γυναικών, η οποία και ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με ζωντανή μουσική.


















Τόνια Ζαραβέλα
t.zarvl@gmail.com



Δημοσίευση σχολίου

 
Top