2



Παρασκευή, η πρώτη τ’ Αυγούστου. Οι δρομίσκοι του νησιού γεμάτοι απ’ το πουρνό, οι ουρές στα ΑΤΜ καλοσχηματισμένες και τα νεύρα απ’ την πρωινή κάψα μπόλικα. Πρώτη εικόνα τούτης της μέρας ένα ασθενοφόρο στην παραλία, να τ’ ακολουθεί μια σειρήνα ως προμήνυμα βιασύνης να διακομίσει τον λιπόθυμο γέροντα μπρος απ’ την τράπεζα στο υπό επίσχεση εργασίας Κέντρο Υγείας. Πρώτο πρόσωπο- σταθμός της ημέρας ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, μουστακαλής  και χαμογελαστός με την «Αυγή» στο χέρι, -κατά δήλωσή του 25χρόνια επισκέπτης της Αίγινας- να καρτερά σε λάθος προβλήτα,  στη σκιά του Αγίου Νικολάου του θαλασσινού,  το ιπτάμενο επιβατηγό για Πειραιά και να το χάνει. Σκοπός της ημέρας μια σβέλτη, ασχεδίαστη εξερεύνηση του πιο γνωστού γειτονικού νησιού της Αίγινας, του πιο άγνωστου Παραδείσου της Ελλάδας.


Δυο τσιγάρα θαλάσσιος δρόμος η απόσταση για τ’ Αγκίστρι. Και η πρώτη αγκιστριώτικη πατημασιά σκέτη απόλαυση. Άλλος αέρας, άλλοι ρυθμοί. Ντρέπεσαι αντικρίζοντας τα πεντακάθαρα σοκάκια, την μόλις απαλλαγμένη από τα φύκια ακροθαλασσιά. Ούτε γόπα τσιγάρου, ούτε τσίχλα στο πλακόστρωτο που ενώνει Σκάλα και Μεγαλοχώρι. Οι μικροί πράσινοι κάδοι ολοκάθαροι, κι ας μετρούν 11 χρόνια στον ήλιο και την καθημερινή φθορά. Οι σακούλες μέσα τους υπό συνεχή επίβλεψη και ανανέωση. Εντυπωσιακή η πάστρα του νησιού, αν και πήχτρα από κόσμο  τ’ Αγκίστρι.


Το Αγκίστρι αποτελεί έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό για «ψαγμένους», για τους λάτρεις της φύσης, της ξεγνοιασιάς και της μαγείας. Είναι ένας φτηνός, κοντινός προορισμός, που προσφέρει στον επισκέπτη όσα ο ίδιος είναι πρόθυμος και άξιος να ανακαλύψει. Είναι ένα νησί που μαγνητίζει τον φοιτητόκοσμο. Κάπως έτσι, το λεωφορειάκι του νησιού φεύγει  τακτικά κατάφορτο απ’ την Σκάλα για την χώρα, την Δραγονέρα, την Απόνησο. Ο επισκέπτης έχει κάθε πληροφορία που χρειάζεται, και ο δήμος μία ζηλευτά οργανωμένη τουριστική προβολή.  Στην είσοδο κάθε χωριού τα info kiosk αναγράφουν την απόσταση για τα διπλανά χωριά, και παραθέτουν αριθμημένα στους χάρτες τα καταστήματα της περιοχής. Χάρτες του νησιού διανέμονται ελεύθερα στην Σκάλα. Το μάτι, όμως, παγιδεύουν τα διάσπαρτα QRcode, που περιμένουν σε ευδιάκριτα σημεία φορτωμένα με τις πληροφορίες της σύγχρονης εποχής` σημάδι που μαρτυρά ότι ο εκσυγχρονισμός  έχει συνεισφέρει κι αυτός στην ποιότητα του τουρισμού του νησιού.





Από την Δραγονέρα στην Απόνησο

Μπορεί να μην μνημονεύεται για την μακρά στους αιώνες ιστορία του, ή να είναι ξεχασμένο από την Κεντρική Διοίκηση σε πολλά, ωστόσο το Αγκίστρι και οι άνθρωποι του εκπέμπουν τον πολιτισμό που έχουμε ανάγκη. Οι διαδρομές του, αλακκούβιαστες, οδηγούν στις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, την Δραγονέρα και την Απόνησο. Το camping κάτω απ’ τα πεύκα είναι κοινό μυστικό, που έχει απλώσει πανελλαδικά τη φήμη του και συνυπάρχει αρμονικά και με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον στην ξεχωριστή παραλία των καυτών βοτσάλων.




Στον δρόμο προς Απόνησο, στα δεξιά, συναντάμε μία μικρή λίμνη, που επικοινωνεί με τα καταγάλανα κυματάκια της θάλασσας, και φιλοξενεί στα νερά της από μικρές γαρίδες και αεικίνητα ψαράκια έως και κατακόκκινα σκιαχτικά κουνούπια. Από την λίμνη αυτή ξεκινά ο δρόμος για τον Παράδεισο, την Απόνησο. Στα γαλαζοπράσινα νερά της, αντάμα με τους λουόμενους, κολυμπούν οι όμορφες, τσαχπίνες πάπιες του Αγκιστρίου. Το θέαμα στην συγκεκριμένη τοποθεσία του νησιού είναι καθόλα εντυπωσιακό. Ξεπλανεύει τις αισθήσεις και μαγεύει την όραση!







Εμείς επισκεφτήκαμε τον Παράδεισο! Εσείς;  

Δημοσίευση σχολίου

  1. Με το άρθρο σας, μας δείχνετε την αγάπη σας!
    Σας ευχαριστούμε για τα καλά και ενθαρρυντικά σας λόγια. Σκοπός μας να γινόμαστε καλύτεροι!
    Με εκτίμηση,
    Σωματείο Επαγγελματιών Αγκιστρίου ( Σ.Ε.Α.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top