1



Με μία σύντομη τοποθέτηση ουσίας, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, ο αντιδήμαρχος ύδρευσης κ. Αντώνης Μούρτζης ανέφερε, έπειτα από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Πτερούδη, τους πέντε λόγους για τους οποίους παρατηρούνται προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση περιοχών του νησιού. Οι ανωμαλίες στην υδροδότηση είναι πλέον ένα συνηθισμένο καλοκαιρινό σύμπτωμα και οφείλετε, όπως αναφέρθηκε, τόσο στην αύξηση του πληθυσμού κατά τον Ιούλιο και Αύγουστο, όσο και στις συχνές βλάβες του δικτύου. Οι δύο πιο πρόσφατες βλάβες επέφεραν τις πρώτες μέρες  του Αυγούστου την διακοπή της υδροδότησης για κάποιες ώρες, τόσο στο Βαθύ, την Κυψέλη, τον Μαραθώνα, τους Ασωμάτους, όσο και την πόλη της Αίγινας.

«Θα σας μιλήσω υπεύθυνα, σοβαρά, ειλικρινά, χωρίς δικαιολογίες. Κάνουμε καθημερινές, προσεκτικές προσπάθειες για να μην έχουμε προβλήματα στην υδροδότηση. Δεν κατορθώνουμε εφέτος να το πετύχουμε και οι λόγοι είναι οι εξής πέντε:

Πρώτον, οι υδρομεταφορείς δεν μας φέρνουν τις απαραίτητες ποσότητες για την κάλυψη των υδροδοτικών αναγκών του νησιού. 

Δεύτερον, η οικονομική κρίση δε μας δίνει τη χρηματική δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες μας, καθώς, τρίτον, ο δήμος δεν έχει υλικά και εργαλεία για την αποκατάσταση των βλαβών, αφού, τέταρτον, οι υποδομές του νησιού στο δίκτυο ύδρευσης είναι παλαιές και οι ζημιές είναι καθημερινές. 

Τέλος, πέμπτον, η απουσία χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής για την υδροδότηση αποτελεί κι εκείνο ένα ακόμη πρόβλημα.» 


Δημοσίευση σχολίου

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ.Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΑΓΙΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΡΙΣΗ ΤΟΤΕ .ΥΨΙΛΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ,ΠΛΗΡΟΥΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ,ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΗΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top