1




Ζεστό και φιλόξενο, στην κοσμοπλημμυρισμένη παραλία της Αίγινας στήθηκε κι εφέτος, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιούλη στην Παλαιά Προβλήτα, το παζάρι του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Η κα Φλώρα Αλυφαντή, πρόεδρος του συλλόγου και οι λοιπές κυρίες, απτόητες από τους κεφαλαιακούς ελέγχους, ετοίμασαν ένα σωρό μικρονοστιμιές∙ από πίτες της εποχής, γλυκά του κουταλιού, μέλι θυμαρίσιο έως σπιτικά λικέρ για την οικονομική ενίσχυση του δραστήριου συλλόγου τους. Εντυπωσιακά στα πλαστικά παραπετάσματα ήταν και τα χειροποίητα διακοσμητικά, οι ζωγραφισμένες τσάντες, τα κεντήματα…



Μπορεί οι ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες να μην επέτρεπαν σε πολλούς από τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού το περασμένο τριήμερο τις αγορές, ωστόσο η περιπλάνηση στην Προβλήτα και οι συζητήσεις με τις δημιουργούς των προϊόντων, έδωσε μία αισιόδοξη νότα, και το μήνυμα πως η ζωή κυλά ασίγαστα, με κέφι, όρεξη και δημιουργία θα περάσει κι αυτό, όπως τόσα άλλα στο παρελθόν. 




















Δημοσίευση σχολίου

  1. Δεν είναι μόνο το παζάρι του Συλλόγου αισιόδοξη πινελιά όπως γράφεις κοριτσάκι, αλλά και η δική σου παρουσίαση είναι και ευγενική και αισιόδοξη και δροσερή μέσα σε όλο αυτό τον καύσωνα που μας κτυπά από πολλές πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top